Hoppas att de som saboterat kycklingproduktionen får vad de förtjänar

Jag måste lägga in ett inlägg om Kronfågels glasmysterium för jag är väldigt nära att bli förbannad. Hur fasen har något sådant kunna skett? Förhoppningsvis är det bara en väldigt olycklig olyckshändelse som har skett och då är det inget systemfel. Men i värsta fall är det en svinaktig veganpsykopat som har saboterat kycklingproduktionen genom att sätta dit glasen, och då krävs det hårda bud. Inte bara offentlig aga som jag menade att de stenkastande ungjävlarna i Rosengård skulle drabbas av, utan en tur i fängelset där det finns mängder av tillfälligt öppensinnade muskelknuttar som i duschen ... ja, ni förstår var jag vill komma (jag skriver inte mer för jag tänker på barnen). Jag stör mig verkligen på alla dessa veganaktioner och jag kommer verkligen att hata de som förmodligen saboterat kynglingproduktion genom att hälla ned glasen. Där hoppas verkligen att de får det riktigt hårt straffet som de förtjänar. 

------------------------------------------

Fy fan för tentan; jag har missat så många fester. Och fy fan för nätet; det är så dåligt att det lägger av när det minnst passar sig. 

Det är så tråkigt att plugga att jag vill göra roligare saker istället

Nu är det bara två dagar kvar till helvetesprövningen som kallas examination och jag är inte alls redo för utmaningen. Jag menar; det är så tråkigt att plugga. Vi ska öppna läroboken, försöka memorera orden och skapa oss en helhetsbild. Till det ska denna holistiska synbild vara korrekt. Jag avskräcks verkligen av det då det finns så mycket annat roligare att göra. Jag kan tillbringa meningslösa timmar på fejjan, läsa in mig på SFS:s verksamhetsplan eller störa kontorsgrannen (som idag har en så fullbokad kalender att en ljudisolation förmodligen är den mest träffane liknelsen). Ja, jag kan göra allt annat än att plugga. Men det kommer jag ändå göra - för jag siktar som sagt på ännu ett VG.

Jag är nu officiellt en nörd

Länge har jag fruktat att dagen skulle komma men nu är det bevisat: jag är officiellt en nörd. Jag misslyckades nämligen på det mycket enkla testet att koppla ihop ett namn till ett annat. Det var nämligen som så att en tjej frågade en kille om han visste vad explorer var. Direkt kopplade han ihop det med just webbläsaren "internet explorer" vilket betyder att han är en nörd. Om han inte ville spela i samma ilga som Steve Urkel skulle han ha svarat vodkan "Explorer vodka".
 
Hur kommer jag in i bilden då? Jag tänkte också på internet explorer när tjejen tog detta så då borde jag kvalificeras som en nörd.

Men till mitt försvar måste jag ju hävda att jag inte är en vodkadrickare. Jag dricker helst öl och ibland vin. Men i alla fall; att köpa vodka är på tok för dyrt för mig och om det bjuds (vilket jag inte tackar nej till) brukar det vara av ett annat märke. Så jag kanske inte är en nörd trots allt.

----------------------------------------------

Var med på en tävling igår och vann ett usb-minne. Nu har jag tre sådana. Hurra!

Och jag orkar inte plugga nu. Är hungrig som en jätte som fastar trots att han äter ett ägg.


Jag börjar följa allt fler bloggar

Jag har upptäckt att jag mer frekvent börjar besöka andra människors bloggar - till och med sådana som jag via min sida inte direktlänkar till. Det är väl för tre saker. Den första anledningen är att man får lära sig mer om personen i fråga. Vad säger mer om en själv en ens egna tankar? Inte mycket. Anledning nummer två är att jag får inspration till vad jag själv ska skriva i min blogg. Jag letar som sagt efter djupa ämnen och om det är någon som ger mig spännande uppslag kommer jag defenetivt att stjäla idéen. Den sista anledningen är att jag vill försöka utläsa någon slags information om mig. Om jag lyckas hitta något som indirekt kan länkas till vad jag har gjort kommer jag ju veta en del av vad den personen tyckte om mig i den givna situationen. Tack vare detta har jag fått fortsatt kraft att skriva på min blogg - för Saras ord om den kommer alltid att förgylla min dag (fast å andra sidan har KA inte via sin blogg erkänt att jag är gud så jag är fortfarande bitter). Så av dessa anledningar läser jag andras bloggar.

Men det finns väl några kriterier till att jag vill läsa personens blogg. För det första; det ska vara någon som jag träffar mer eller mindre någolunda regelbundet. För det andra; personen ska uppdatera sig blogg ofta. Annars läser jag den inte. Och för det tredje; det ska vara spännande läsning!

Därför bloggar jag - för att leka med orden

Jag måste säga att jag älskar att blogga. Det beror inte på en slags narcisism som via eterns vågor vill visa upp dig, utan på att jag får min stora chans att tillägna mig av ordets makt. Ni alla vet ju att varje ord som ni läser är förknippade med en känsla och en tanke. Ordet "student" betyder just någon som studerar på högskola (med mera) och det behöver vi inte tvista om. Men benämningen nazist skapar ju många olika tolkningar. De flesta i Sverige ser det som ett förbjudet ord men det finns ju tyvärr folk som välvilligt indendifierar sig med de djuriska värderingar som nazismen står för. Så genom att likna någon vid nazism (som judarna nu idiotiskt nog behöver utstå) förmedlar man ett gränslöst hat till någon. Jag vill ju inte påstå att jag sysslar med sådant. Hat är inte min grej, om ni förstår vad jag menar. Istället är det raljans och respektlöshet som jag för fram i min blogg. Jag har ju hört många positiva ord om mitt inlägg som handlade om historiens inkompetentaste filmrecensenter och där syntes det skräckfilmsrysliga adverbet varböld. Varböld säger ju rätt så mycket om vad jag tycker om deras smak och därför använde jag det. Men det finns ju, som ni självklart vet, många andra möjliga ord att använda i olika sammanhang. Därför bloggar jag; för att kunna leka med ordens styrka och få fram precis det jag vill säga. 

----------------------------------------

På tal om Tapper. Jag har inte sett en recension av honom på evigheter. Betyder det att det inte släpps några spännande filmer som han kan besudla sydsvenskan med sina bläcksvarta djävulsåsikter - eller att han råkade se mitt inlägg och lärde sig den enormt smärtsamma sanningen?

---------------------------------------

Till sist: på tal om vädret; det har inte bara varit ett väder idag - utan det har varit ett jävla väder. Att ta hand om tvätten iförd skjorta är som att bli ledlös: man blir så stel att en pinne är rörligare än mig. 

Jag och makroekonomi - en kombination som inte gör mig glad

Nu sitter jag här och bloggar om makroekonomi. Inte så att jag tvingas komma ifrån studielitteraturen utan för att jag är så personligt tvungen. Nu läser jag om saker som jag absolut inte förstår. Att ad(p)-kurvan kan skifta utåt i en expansiv finanspolitik är fortfarande en gåta som jag inte kan resonera kring. Ja, jag var till och med så inne på detta att jag knappt kunde hälsa på min ordförande när hon kom förbi och hälsade på mig - och då är det verkligen illa.

Nej,. Jag måste säga att kårarbetet är så mycket roligare än vad studierna är. Man kan jobba hårt och få något konkret tillbaka istället för att sukta efter en betygssiffra. Man kan också hjälpa andra studenter och deras glada miner är långt mer givande än ett tecken på ett papper.

Av dessa anledningar funderar jag på att skriva ut flera kårarbetsdokument. Om inget annat är dessa lättare att förstå än vad makroekonmi är och då kan man faktiskt vara lika glad som kårordförandet när hon går förbi - något jag inte blir med min makroekonomiska bok.

Jag är inne i brinnande helvetesvecka

Nu är det åter dags för den perioden som jag kallar helvetesvecka - och fortfarande är det en förskånskning av ordet tentavecka. Jag längtar verkligen efter dess slut då jag äntligen kan ta det lugnt fram till nästa liknande prövningsperiod.

Förresten har jag kommit på dagens "oops!"; att skriva ut ett antal papper till ett möte och just när man hämtat den sista utskriften komma på att det finns en teknisk inovation som kallas dubbelsidiga utskrifter. Kåren kunde spara mycket pengar på mig om jag kom på det i tid. Så vad säger man? Ja, just det - oops!

Undvik Zinzino - jag övertygades om företagets förträffliga tvivelaktighet

Jag måste säga att jag älskar äventyr. Om inget exceptionellt händer har det bara varit en vanlig dag och då är dagen inte värd att komma ihåg. Dock önskar jag att gårdagens inledande tre frjärdedelar var mycket trevligare. 
Jag lurades nämligen iväg av en kompis till en konferens om personlig utveckling. Han sa att det skulle vara spännande så jag hängde med. Tyvärr gölmde kompisen nämna att det var kaffeföretaget Zinzino som sponsrade utbildningen. 
Zinzino är nog ett av de värsta och mest sektliknande företag som jag har stött på. De segmenterar (ekonomisk term för att rikta in sig på) sig mot människor med för lite fritid som sysslar mycket med personlig utveckling. Genom att argumentera för att zinzino ger förvärvsfria inkomster och chansen att nå sin och inte andras dröm lyckas de lura över mångt och mycket motiverade försäljare. 
Problemet är bara att metoderna är så spyfärdigt avskyvärda att till och med Maud Olofsson skulle kräva en statlig styrning. För det första använde motivationsexperterna sig av exakt samma medel som Jehovas Vittnen. Folk som hade lyckats kom upp på scen och förklarade hur de hade nått sådana framgångar. Jehovas Vittnen skulle inte vara ännu sämre utan där skulle de få folk upp på scen som lyckats hjärntvätta kamrater. För det andra berättades det om att man måste sätta upp exakta mål och att man måste ta ziljoner nej för att få ett ja. Detsamma gäller för det nyss nämnde sektorganet - genom att förpesta miljoner människors liv genom envisa dörrknackningar lyckas de kanske hitta en svag själ som de kan snärja in i fördärvet. 
Det värsta var dock inte att mina kamrater trodde på detta - utan att de med alla medel försökte få in mig i svängen. De gick till och med så långt som att kritisera min egna personliga målsättning och hävda att mina mål är värdelösa - just för att få in mig i detta diaboliska kaffeföretaget. Jag menar; sådant kan göra människor till ovänner för livet men det verkar de inte bry sig om. Så jag hoppas vid deras gud att de inte går på mig igen med detta högst tvivelaktiga säljkoncept. 
Nej. Om det är någon slutsats som jag kan dra i detta mastodontinlägg är att ni ska undvika allt som har med profit- och utsugarföretaget Zinzino att göra. Era liv är tillräckligt värdefulla för att inte dras ned i skiten.  

Jag är modig - men kunde vara modigare

Hej. Jag känner mig som en ledare in spe - och med det menar jag att jag ser mig själv som en blivande ledare. Bakgrunden till denna självbild är att jag, med hjälp av de enormt stora teoretiska kunskaperna jag har blandat men mina enorma energireserver, kan inte bara få folk med mig utan att även motivera dem till storverk. Jag har gott om förebilder som jag på olika sätt har träffat i mina dar och deras lärdomar kommer också att hjälpa mig. 

En av de sakerna som en ledare gör är just att leda. Det är ledaren som vågar ta ställning, vågar delegera uppgifter och vågar ryta till. Och i princip har jag ju detta mod som krävs för att göra allt detta. Jag har till exempel fått chansen att prata inför folk med hjälp av de olika uppdrag som jag hoppat på i skolan. Bland annat har jag guidat runt utbytesstudenter, presenterar Kåren för ett par damer från Ukraina (varav den ena inte kunde engelska så den andra fick tjänstgöra som tolk) och visat upp skolan för framtida studenter. Enkelt kan man tycka, men modet prövas rejält när man står inför valet och kvalet att våga göra detta. Tänk om de ser mig som värsta rikspuckot, tänker man ju. Men jag har inte bangat för dessa utmaningar, utan jag har skrattat den imaginära faran i vitögat. 

Dock är det en sak som gör mig mer skakis än en jordbävning - och det är att berätta för den tjejen jag gillar att det just är henne som jag vill rida till med min vita springare. Jag har aldrig lyckats övervinna detta och därför är mina tidigare tjejer så lätträknande att till och med mina språkkunskaper i det finska språket kan hjälpa mig att visa hur många jag har haft. Därmed är jag defenetivt ingen Casanova precis - och jag har märkt att det är fler killar än jag [varav en person som jag högst respekterar] som avslöjar detta i sin blogg. Men vad ska man göra, undrar man ju. Ett alternativ är att följa med guden KA [jag upptäckte idag att han inte är en vanlig mäninska - utan rent ut sagt en gud] till hemvärnsträffar så att man med sin gudomliga vishet kan göra en man av mig. Eller så kan jag storkonsumera choklad för att förbise dessa tankar.

Så för att bli ledare måste jag fortsätta att träna upp mitt mod. Då måste jag ju kunna överbygga detta. Tror ni att jag klarar av det? Det tror väl *andas in, andas ut* jag.  

Därför självironiserar jag hällre än att raljera kring andra

Hej. Jag tänker på alla självironiska inlägg som jag skriver. De kan faktiskt gå över gränsen för ren sedlighet ibland och hör inte hemma bland något som mina arbetsgivare borde läsa. Men vad gör det, för jag gör det ju endast av en orsak: att ni ska ha det skoj. Jag skulle ju kunna ironisera kring någon annan person som jag känner och kommentera deras små irritationsskapande personlighetsdrag, men det gör jag inte. Orsaken finns i Magdalena Ribbings otroligt underbart användbara bok om etikett: "Skrattar man åt någon annans bekostnad beter man sig drulligt och fel, skrattar man åt sina tillkortakommanden gör man rätt". Och som ni säker sett i min blogg är det ju, som jag förde fram i inledningen, det senaste alternativet som jag väljer att publicera. Därför gör jag rätt. 

Risken är ju att någon tar dessa inlägg på för stort allvar och börjar tappa respekten för mig. Egentligen ska jag ju inte bry mig för jag vet ju om att jag är kompetent och att jag alltid ställer upp för folk (oavsett om det är gratis eller ej - men helst ej). Därför är det mest synd om de som efter att läsa mina självironiska texter just tappar respekten. 

------------------------------------

Tyvärr kan jag inte komma på något som toppar mitt inlägg om sydsvenskans filmskribenter. Det är nämligen inget som retar mig så mycket som dem. Möjligtvis ungjävlarna som hela tiden kastar sten på räddningstjänsten i Rosengård. Dessa skitungar är så förstörda att inte ens Lars Ohly kan förvärra situationen. Jag menar, om det ens finns något straff som de maskerade snorungarna ska få är det offentlig aga. Inte en sådan spanking som folk vars artistnamn är Biatch älskar - utan den formen av smisk som skulle få Reinfeldt att bli konverterad till kommunismen.

Detta är dagen som gick

Gud vad trött jag är efter att dagens agenda har blivit genomgången. Föreläsning, årsmöte, läxläsning och och mycket hård och personlig diskussion är verkligen mer än vad man tål. Därför skulle jag vilja boka en semester till min kära säng men det går tyvärr inte, för jag har fler saker på gång. 

Dock tänkte jag bara påpeka att jag måste sluta kolla ned hela tiden. Det har ni kanske sett när jag promenerar eller när jag sitter ned, att jag aldrig vinklar huvudet uppåt. Problemet med detta är att jag hela tiden underkastar mig andra människor då detta anses som ett tecken på dåligt självförtroende. Man får ju bra självförtroende av att kolla uppåt. Samtidigt har jag sett att jag, när jag sitter ned, har ögonen fixerad på samma höjd som ...något som kan orsaka missförstånd om jag inte snabbt upptäcker i vilken höjd jag kollar på och vrider bort blicken. Det ger mig ofta ångest för att jag aldrig lär mig, men någon gång ska det ju ske. 

Jag pratade också inför årsmötet och efterföljande eftermöten. Trots att jag gått en kurs i retorik känns det ovant att ställa sig inför allas dömmande blickar. Men jag försökte göra mitt bästa och egga upp de som kanske behagade sig att lyssna på mig. Om inget annat var det bra träning. Träning är bäst!

Högskolan förtjänade inte kritiken

Idag på stans lokalste lokaltidning lyckades jag hitta kritik mot min högskola. Kritiken bygger på att den lägger ned utbildningar som näringslivet särskilt efterfrågar. Det är bara det att högskolan verkligen inte har något val. Ekvationen för få studenter och växande förlurstsiffror gör det inte attraktivt att försöka hålla ett Titanic-sjunkande skepp flytande. Därför anser jag att det är felaktigt att någon från mitt lärosäte inte fick chans att kommentera denna artikel innan den släpptes in för tryck. 

---------------------------------------

Förresten känner jag mig piggare denna morgon och jag tror inte att jag kommer riva halva kåren om igår. Nån som har tips för att snabbt och effektivt ta sig ifrån det sömnstinne zombieliknande tillståndet?  

Jag såg mig själv på bild

Wow. Trelleborgs utgåva av lokaltidningen fick in en riktigt bra bild på mig och två studentambassadörskollegor. 

Angry face"

MacGyver ska bli film!!!

Det är verkligen inte ofta som jag skriver om annat än skolan, politik och personliga saker för nu är det till att bli ruljans; den gamla klassiker-serien MacGyver ska filmatiseras. Dra på trissor må jag säga. Serien var ju riktigt härlig och man snackade ofta om det senaste "Mackan"-avsnittet när man var yngre. Så nu kommer jag verkligen att boka in biografen om ett par år för nu ska man änltigen få se den serien i modern tappning. 

Gud vad jag hatar mornar

Det är något som jag verkligen hatar och det är tidiga mornar där jag fått för lite sömn. Jag menar; jag blir inte bara trött utan också en trögfattad, förvirrad zombie. Jag tror att ni sett det på mig; att jag går runt utan till synes mål och mening. Som idag var det en kompis som skämtade med mig men jag bara kollade på henne med uttrycket va innan jag - efter 15 sekunder - förstod vad hon menade. Skoj? Verkligen inte. Nej - nu ska jag ta och piggna upp till UFO-mötet så att jag inte går runt som ett UFO där.  

Jag håller på att bli ett styrelsemacho

Under en stor del av den tid som jag spenderat i min nuvarande stad har jag deltagit i många, många styrelser. Jag har lärt mig otroligt många aspekter av mötestekniker och har lärt mig tillräckligt mycket för att kunna delta i ett av Investors styrelsemöten. Gott i alla ära - men jag håller på att bli en mötestekniksfacist. Jag är så van vid att räcka upp handen och vänta på min tur (om det inte är en ordningsfråga) att mitt tankesätt havererar om det är en mer informellt mötestekniskt avslappnas möte. Till råga på allt har jag fått höra så mycket om en styrelsemedlems skyldigheter att min syn på lojalitet är riktigt grundmurad. Eftersom man är juridiskt bunden till alla beslut som styrelsen tar så borde man också vara moraliskt bunden till vad styrelsen säger - trots att man kanske röstar emot saken. Motsatsen till detta är att man lägger in en reservation. 

Låt mig förklara med ett exempel. En styrelse lyfter frågan om att dumförklara mig. Självklart röstar jag emot förslaget - men tyvärr tycker alla andra tycker att det är ett vettigt förslag, så styrelsen dumförklarar mig. Så långt, allting gott (utom för mig) men det ändras av hur jag beter mig. Om jag lägger in en reservation visar jag öppet att jag går emot förslaget. Då kan jag gå emot styrelsen och hävda att jag är smart. Men om jag inte lägger in en reservation mot förslaget är jag - trots att jag röstade emot styrelsen - som sagt juridiskt och moraliskt bunden till förslaget. Jag kan alltså inte gå runt och säga att jag var emot beslutet om någon tar upp detta för mig. Därför hävdar jag att man dumförklarar sig om man inte lägger in en reservation mot ett vad man anser ett oriktigt beslut. 

Men då kan man ju hävda att man borde kunna reservera sig mot alla de förslag som styrelsen lägger fram. Men det tycker jag inte att man kan göra, för man är ändå bunden till styrelsen på grund av den moraliska lojaliteten. Vad tillför man styrelsen om man bara reserverar sig mot beslut? Gör man sig nyttig? Knappast. Man borde istället sedan länge övervägt att lämna styrelsen och göra något annat. Två, kanske tre reservationer är acceptabelt - men vid fler sådana borde man alltså gå frivilligt eller bli missförtroendeomröstad. 

Jag har knappt sett sådana här saker. Själv har jag bara reserverat mig mot ett endaste beslut då kårens utbildningspolitiska program så åt mig att göra det. Men jag läste ju om han Kristianstadpolitikern som via ett öppet brev kritiserade sin ordförande. Vettigt, man kan tycka, men samtidigt otroligt pinsamt. Jag skulle inte vilja vara han, förstår man nu om man läser detta inlägg, för han har då verkligen gått emot all lojalitet som styrelsearbetet kräver.  

-----------------------------------------

Jag får nog problematisera detta senare med vad som händer om man krossas till köttfärs av att sitta mellan två stolar - och vilken grad av lojalitet som man kanske ska prioritera. Jag har själv sett ett par människor som i samma möte tvingats att hoppa mellan stolarna. Mer ska jag inte skriva, förutom att av denna anledning har jag - trots ett riktigt vackert och saftigt erbjudande - inte gått med i ett visst ungdomsförbunds styrelse [ni som läst bloggen kan nog kanske gissa sig till vilket förbund jag menar, hehe]. 

Från okänd till ökänd - om att åsidosätta sin avgrundsdjupa blyghet

För några dagar sedan diskuterades det om jag börjar bli en inventarie i högskolan och efter att ha varit här sedan 2005 börjar det kännas som det. Men om detta tvistar de lärde så därför tänkte jag diskutera lite om hur jag hamnade där jag är nu. 

Tänk er, jag kände ingen i denna staden när min bror och min far släppte av mig här en sen augustidag. Sakta men säkert började jag få bättre och bättre kontakt med de utbytesstudenter som bodde i samma korridorshus. Till slut började jag känna alla som bodde där, liksom gänget efter dessa när utbytesstudenterna byttes ut. Och jag fortsatte ju också med att lära känna en stor del av de svenska studenterna. Till slut har jag just nu kommit till den possitionen att man kan kalla mig ökänd [nåväl, man kanske inte kan använda det ordet men en viss grad av diskutabel självironi kan jag nog kosta på mig]. På något sätt känner nog flera av högskolans studenter till mig och en av skolans högsta chefer refererade mig som den killen som är överralt (varpå min kompis som pratade med honom direkt kunde peka ut att det var jag som han menade). Ja, min bror skulle kanske kunna gå så långt att påstå att jag känner 90 % av alla som rör sig vid skolan. Det slumpade ju nämligen sig så att jag hälsade på i stort sett alla som gick vid och i högskoleområdet och då förstår jag att något sådant kan hända. 

Detta, att jag blir omnämnd som den killen som är överralt, är verkligen en Hercules-prestation av mig och anledningen till detta ska jag nu förklara för er. Ni behöver kanske inte tro på detta men jag känner mig faktiskt som världens blygaste kille. Faktiskt. Vissa tror mig medan andra beskyller mig för att likt W. Bush gå ut med osanningar. Men nu ska jag förklara det lite mer ingående. 

Ni har kanske säkert minst en gång sett att det kan hetta upp sig vid örontrakten (eller hur man nu beskriver det på ett bildigt sätt) på mig. Detta är ett tecken på att jag trotsar den djupt begravda blyghet som finns inom mig. Nog sagt. Och jag har fortfarande rösten inom mig som säger att inte gå in till ett gäng som sitter samlat på ett och samma ställe - trots att jag känner samtliga personer - för att de "kan ha viktiga saker att diskutera och då stör jag ju". Orationellt så att det vara skakar om det. 

Jag förstår nu att det inte är världens lättaste sak att skriva om blyghet. Det är ju ett personlighetsdrag som för killar i denna kultur är lika eftertraktad som att inte kunna kontrollera sina illaluktande metangasutsläpp.  Och för folk i yrkeslivet är det ju värre att inte träna bort detta. Tänk hur anställningsbar man blir om man i anställingsintervjun säger att man är blyg. Då har man lika stora chanser att få jobbet som om man  mitt under intervjun börjar kommentera intervjuarens - om det nu är en fru intervjuare som man talar med - former och frågar om man får lämna en autograf på ett visst ställe[!]

Nej, vad jag menar att det är en Hercules-prestation att jag överhuvudtaget har blivit den person som blir omtalad som den personen som är överralt, är att jag så ofta lyckas åsidosätta blygheten. Jag kan prata med folk. Jag kan stå inför folk. Jag kan föra mig på festen. Jag kan, tack vare min fantastiska vilja att lyckas, göra många saker som jag inte trodde att jag kunde innan. Jag kan faktiskt vara tillfreds i så många sociala situationer att man nog inte ens behöver se mig som något annat än social. Och det gillar jag. 

Till slut vill jag vurma för att blyghet kan åsidosättas. Det är bara att kämpa på (och acceptera att man blir tomat lite då och då - eller ofta) för att underbygga detta personlighetsdrag. Tänk bara på mig - jag har kommit dit. 

-------------------------------------

Men det är fortfarande ett par saker som inte ens en Hercules-prestation kan reda ut. Och mer om detta kommer kanske en annan dag - och jag vågar skriva det, vill säga. 

Jag gratulerar nästa styrelse och skulle gärna vilja arbeta med dem

Jag vill passa på att gratulera kårens nästa styrelse. Det är ett riktigt bra gäng, ska ni veta, och dessa styrelsemedlemmar kommer verkligen att fortsätta det alldeles utmärkta arbetet som dagens styrelse har arbetat med. Men jag måste erkänna att det var lite sorgmodigt att sitta med i gårdagens valmöte. Detta beror på att jag gärna hade velat arbeta med dem nästa år. Om det är en sak som får mig att inte vilja åka till Italien nästa termin - och enbart denna enda anledning - så är det att jag inte kan arbeta med denna framtida styrelse när jag är iväg på mitt livs äventyr.

Detta vackra väder får mig att njuta av livet

Detta är nog bland de tidigaste blogginläggen som jag någonsin har skrivit för jag har aldrig tagit mig den tid som det tar att författa ett inlägg förren sent på kvällen. Men nu har något underbart hänt och det är att vårens vackra väder har hoppat upp likt en komiker och skänkt oss många glada miner. Det är inte så att det är vackert utan den är alldeles obeskrivligt underbart; solen låter sina ultravioletta strålar sänka sig ned över oss för att skapa den unga, helt oförstörda vårdagen. Allt är så förträffligt vackert och sorglöst att jag gärna velat konvertera min kursbok i makroekonomi till talbok för att kunna njuta av solens glada humör. Men detta kan jag inte göra idag så jag får sukta efter sommarens långa ledighet. Och det leder mig till nästa goda nyhet - den kommer bara allt närmre och närmre

Jag och kårobligatoriet

Hej. Det känns som att jag måste bloggbetrakta detta med kårobligatoriets avskaffande för detta är något som verkligen eldar upp mig. Inte så att jag är emot att obligatoriet avskaffas, men bara anledningen till detta får mig explodera likt en gammablixt. "Kåren är inte modern och det låga deltagandet i årsmötet är ett bevis på att kåren inte gör något" heter det. Humbug säger jag. Kåren gör verkligen en massa för dina medlemmar och jag skulle kunna sitta här fram tills herrmiddan (som jag defenetivt INTE vill missa) och rabbla upp bra saker om Kåren håller på med. Själv har jag mångt och mycket försakat mina chanser till sommarjobb för att hjälpa kåren och det är verkligen fler än jag som gör exakt detta (vissa försakar också studier men på något sätt klarar jag mig nästan alltid med VG så jag är trots allt nöjd). Vad är då tacken? Totalt ointresse. Detta är, enligt vad jag personligen erfar, deprimerande. Men man måste ju gilla läget och hitta en lösning. 

Min kår har tagit ställning till att inte tycka något om obligatoriets avskaffande. Så länge som studentinflytandet garanteras så är det inga problem att tvånget försvinner. Detta har jag verkligen inget emot utan detta är vad jag tror på. Om någon frågar mig om jag avskyr avskaffandet kommer jag säga att jag inte tar ställning i frågan. Men om någon säger att kåren inte behövs [och ännu värre, att kåren inte gör något] - då ska den personen se på fan och höra om vad jag och många andra har offrat för att den personen har fått den kvalitativa utbildning som den faktiskt har!

------------------------------------------------

Tack lasse för att du lärde mig en ny sak. Inte visste jag att skrivbordet finns på [win+d] och att den här datorn enklast nås med [win+e]. Det känns pinsamt att jag inte lärt mig detta trots tio års dataanvändande :P 

Lite kritik om israeler - faktiskt

Nu är jag irriterad. Inte så att något har hänt, utan för att folk som jag försvarat har förlöjligat sig med helt hopplöst orealistiska politiska kommentarer. Nu är det några israeler som hävdar att Sverige och svenskar är antisemiter. Detta dumma påstående bygger bland annat på att Davis Cup-matchen spelades inför tomma läktare med polisavspärrningar runt om kring. Inte så att dessa rätterligen skyddade deras spelare mot den aggresiva hopen av vänsterpsykopater, utan för att de, enligt artikelförfattarna, stängde inne den israeliska delegationen. Dumt så att det bara slår om det. Sedan har de helt fabrikerade opinionsundersökningar som visar att flera svenska ungdomar förnekar förintelsen och att så många som 30 % av den svenska befolkningen är antisemiter. Hur tänker dem igentligen? Jag är stum av förvåning och undrar över vad det är för lallande typer som finns där. 

Jag skulle verkligen vilja träffa sångaren i gruppen Bo.Da

I min dator finns en cd med historia. Inte så mycket som en skiva i fysisk bemärkelse, utan mer som en massa nollor och ettor i min hårddisk. Det var nämligen en av mina bästa internationella kompisar som bara bestämde sig för att återse min stad och mig (det blev ett kärt återseende och många uppdruckna ölglas, men det är en annan historia). På Barcelonas flygplats satt han brevid en enligt hans utsago snygg tjej. Självklart började han tala med henne och fråga vad hon gör för något. Hon sa att hon är sångerska och spelar på flera festivaler i Europa. Och för att visa sitt försäljningssinne tog hon upp hennes senaste skiva - "Bo. Da plays Madonna in Jazz" - och sålde det till min kompis. Han hade med sig skivan hit och lät mig bränna den medan han återgav denna fantastiska historia. Sedan dess har jag kvar den i datorn, evigt påminnande om att världen ibland är så underbar att vad som helst kan hända. Därför önskar jag att träffa sångerskan när jag är där på min utlandstermin, så att jag kan berätta historien och tacka henne för skivan. Vem vet, hon är riktigt bra så hon kanske säljer en till skiva till mig. Man kan alltid hoppas. 

-----------------------------------------

Självklart letade jag upp några länkar om detta band. 

Detta är en artikel om dem: http://www.madonnatribe.com/idol/boda.htm

Detta är deras Myspace-sida http://www.myspace.com/bodajazz

Och detta är deras Youtube-sida http://www.youtube.com/bodajazz

Könsfäktarna kan gå för långt

Jag är en person med någolunda sunda värderingar som gärna kämpar för ett jämlikt samhälle. Att behöva kämpa fram kvinnor i toppen för att nå målet om 50-50 i toppen är direkt pinsamt, av den enda anledningen att det borde vara självklart för evigheter sedan. Men tro inte för den delens skull att jag aktivt kämpar för ett dysktopiskt samhälle där människan förvandlats till andygona robotar. Istället anser jag att det är sjukt att läsa om hur föräldrar behandlar barn på ett förfärligt sätt för att uppfylla sina egna konstiga värderingar. Nu senast är det ett föräldrapar som håller barnets kön hemligt för alla nyfikna, och låter barnet utan officiellt kön välja könstillhörande kläder efter behag. Fattar föräldrarna inte hur detta kommer att påverka barnet på ett mycket negativt sätt i framtiden? Tydligen inte. Detta bevisar väl att de som läser för mycket om genusperspektivet mycket väl tyvärr kan tappa kontakten med allt socialt förnuft.  

En liten betraktelse om kärlek som gick fick under en promenad

Idag, när jag promenerade runt i Näsbyfältet, tänkte jag på hur spännande det skulle vara om man gjorde saker för kärleken. Jag menar, skulle inte något sådant krydda upp tillvaron så det räcker och blir över? Ett exempel på det är att min ena jacka har en reva på armen. Därför skojade jag för en undrande tjej och sa att jag fick den när jag slogs med en annan kille om en tjej. Om inget annat (även om jag aldrig skulle kunna slåss om tjej och istället av ren blyghet ge upp på direkten och närmast fixa daten åt dem) så är det ju mer spännande än att uppge sanningen; att jag fastnade med jackan på en uthängande spik. Ett annat exempel på något som skulle krydda upp tillvaron är att hävda att jag ska studera en termin i Italien för kärlekens skull. Romantiskt så det bara dånar om det, förutom att jag bara känner en endaste italiens tjej (som uppger att hon aldrig har tid att chatta med mig vilket får mig att misstänka att det finns andra orsaker bakom detta). 

Jag skulle också kunna använda min kreativitet till annat än att skriva blogg. Kärleksbrev till exempel. Men det förutsätter ju att jag har någon att skriva sådana till. Istället används kreativiteten för att skoja med en riktigt god vän. Vi kallar alltid varandra King och på något vänster har jag börjar beskriva hur andra säger att min vän är King. Mina favoriter på detta tema är "Kungen höll precis en presskonferens där han tillkännagav att du är King" och "Kronprinsessans gemål Daniel sa till mig att han är avundsjuk på dig eftersom han till skillnad från dig aldrig kan bli King".   

Men dessa tankar får jag bara när jag har tid och ork att gå ut på längre sträckor. Annars är det, som jag beskrev tidigare, annat som tar min uppmärksamhet som gisslan. 

Visst letar jag kanske efter den rätte (även om jag vet att jag blir ett skelett innan den exakt rätte kommer fram till mig) men det är inte så att jag desperat vänder på alla stenar och skriker ut i ren förtvivlan om jag inte hittar något. Istället tar jag den tid som det tar. Jag tror ju trots allt på den livslånga kärleken så den rätte tjejen måste ju tycka om gentlemannaheten (även om jag ibland, efter att ha beskådat ett youtubeklipp, misstänker att genlemannaheten är död och att kvinnorna dödat den). Och eftersom jag fortfarande har hela livet framför mig kan jag låta tiden ha sin gilla gång. Det är ju när man känner sig ensam som man känner sig allra ensammast, heter det ju i Coehlos bok. Och jag tror på detta; det är ju när jag längtar efter kärleken som mest som jag blir som mest depresiv. Därför har jag valt att hällre vara passitv singel och lycklig än aktivt letande singel och avgrundsdjupt deprimerad.    

------------------------------------------------



-----------------------------------------------

Och nu så lite politik. Vänsterpsykipaterna försökte storma Israelmatchen. Fy fan! Nog för fredliga och sant demokratiska demostrationer sker samtidigt, men någon måste stoppa de förbannade våldsverkande vänsteraktivister som jag kallar vänsterpsykopater

Liten reflektion om dagen

Jag kom precis på att jag inte har skrivit här på vad det känns som evigheter. Det beror på att jag har många bollar i luften som skymmer sikten från de lite mer avslappnande sakerna, samt att det är så mycket som jag blir arg över. Israelmatchen, replulikaner och nu senast; avskaffandet av kårobligatoriet. Var och en av dessa går emot vad jag står för så det är klart man man känner irriationen sprida sig när man läser om dessa saker. 

Vad är det för roliga saker som har hänt mig? Hmm. Låt mig tänka. Lönlöst, kommer inte på något. Jag har säkert gjort enormt mycket skoj men eftersom det är på arbets- och engagemangstid tar jag dessa saker för givna vilket gör att jag personligen inte räknar med dem. Då är det ju bara saker som garanterat är långt utöver det vanliga som är viktiga nog att jag ska beskriva dem. Estland-resor till exempel [vilket jag inte har åkt på på jättelänge]. 

Idag har jag tänkt motionera och ta det lugnt. Borde kanske lägga mer tid på att öva upp en färdighet [bara därför att] men jag vet inte vilken sådan jag kan lägga tid på, så jag skippar det. 

Ha det gött. Peace out

Jag längtar verkligen efter första april

Uch och tvi vad julen har tappat sin betyedelse. Nu är det ju inte denna högtid som man längtar efter utan Herrmiddan. Denna sittning var så underbar att jag har sett fram emot årets middag rätt länge nu - särskilt efter att ha hört att det ska vara på min dag. Tydligen kommer jag att kallas upp på scen men den "uppoffringen" får man ta för det viktigaste är inte att jag har skoj utan att alla andra är roade. Denna tanke gör det extra skoj att vara med på denna event. Så, bara så ni vet: jag längtar übermycket efter Herrmiddan och jag hoppas att ni killar är där för att åtminståne fira min dag.  

Jag blev mördad inatt - och tur är väl det för drömmen kunde bli värre

Ibland önskar jag att jag kunde åka landet runt och intervjua folk om bara deras drömmar för i dagens moderna samhälle är det dessa berättelser som tagit över sagoberättelsens sociala roll. För folk drömmer ju hit och dit och det är när de berättar om vad de drömde som alla runt omkring skrattar åt det som har hänt. Därför skulle denna analogiska resa bland människans djupaste kreativitsrikedomar skapa glädje och väcka förundran bland alla som läser denna bok. Och det bästa av allt med idéen är att inga drömtydares eller psykologers analyser får förekomma i drömsamlingen. Här ska det bara roas och inte psykoanalyseras sönder av en psykolog eller hobbypsykolog med för mycket fritid. 

Själv fick jag denna idéen efter att ha lyssnat på två drömmar. I den första drömmen dödades jag tydligen. Jag började visst avslöja alltför mycket om andra personer så jag straffades för det (hon som drömde drömmen bad om ursäkt för detta). Och i den andra drömmen var det någon som blev ofrivillig värd till Carolina af Ugglas barn. Det var nämligen en släkting till vederbörande som bjöd in dem och ungarna blev så bråkiga att de slängdes ut. 

Det är ju två exempel på de kreativa underverk som drömmarna kan ge upphov till. Och med mer invecklade berättelser skulle underhållningsvärdet bli enormt. Så, även om det inte är jag som skriver boken skulle jag bli väldigt skoj om det är någon som känner sig manad att skriva om andra människors drömmar. Vi behöver en drömambassadör  

RSS 2.0