Cognito ergo sum

Att söka arbete är tufft. Det tuffaste är att om man bara får bakslag minskas ju ens självförtroende, och då vill man kanske inte längre söka jobb längre eftersom man bara får avslag. Men då är det bra att man har munspelet och löparskorna till hands för då kan man lära sig att så länge man försöker lite per dag utvecklas man efter hand. Till exempel kanske jag inte kan få ett jobb på direkten, liksom att jag inte kan springa ett marathon-lopp på en gång. MEN om jag springer fem kilometer per dag i en vecka ökar ju min chans att jag kan springa en mil, så om jag söker minst ett jobb per dag ökar ju min chans att få jobb. Så, för att avsluta min analogi är det bara att ta på sig sina jobbsökar-dojjor och bara hitta det perfekta jobbet.

Jag fördriver tiden med att förbättra mig

Nu, under min period som arbetslös "stackare", har jag nästan inget att göra. Jag menar, jag har inget jobb att gå till så jag bestämmer ju till 100 % vad man ska göra av tiden. Egentligen kunde man ju välja att bara fördriva timmarna framför datorn men det kommer möjligen inte få mig att utvecklas som människa. Därför satsar jag på att förbättre mig på dessa saker: 

jag springer målmedvetet
Jag har påbörjat att lära mig spela munspel
Jag övar dagligen (fortfarande) på talet och dess artikulation [nu är det magandning som gäller] 

Så, sak nummer tre förlorar man aldrig på att göra eftersom jag fortfarande kan tjäna på att artikulationen blir så fulländad som möjligt. Och munspelandet tjänar jag på eftersom musik bara utvecklar hjärnan. Sedan gör löpningen att hälsan blir bättre. 

Så, jag gör saker för att förbättra mig.  

Mozart skrev om Obama!

En sak som irriterar mig är hur man tycks se dåtida visionärers framtidsvisioner var man en kollar. Nu senast är det en skribent i SVD som påstår att Jules Verne kunde se datorer, nazism och skype. Problemet är bara att man tolkar att han såg detta. Ja, det som Jules Verne skrev om nazismen kan lika gärna - med samma slags undantag från ursprungskällan som skribenten använder - appliceras på Sovjet, Korea och Iran. Därför hoppas jag att det blir nåt slut på alla dessa tolkare som menar att dåtidens tänkare såg rakt in i framtiden. Annars kan man lika gärna säga att Mozart i sina musikstycken kunde ana att just Obama skulle bli president.

http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/areraddningar-del-10_5138211.svd


Skarsgård är inne i USA-Milleium

Skarsgård har blivit erbjuden roll i Millenium. Det verkar verkligen som att USA-versionen av Millenium-trilogin blir bättre än vad man förväntar sig. Visst, jag har inte sett Se7en på ett tag vilket gör att jag inte vet vad regisören går för. Dock, vilket jag vill påpeka, är det alltid ett pluss om den filmen var bra.

En annan film som jag vill se är Predator - nyinspelningen av den gamla Arne-rullen. Jag hoppas att den blir mindre nördig än vad Alien Vs. Predator 2 var.

Ship 2 Gaza skapar bara nya problem

I mina psykologi-studier presenterades "fångarnas dilemma" för mig. Det är ett spel där två stycken fångar ska välja mellan att erkänna eller neka ett brott. Om båda erkänner kommer båda få ett litet fängelsestraff men om båda nekar kommer straffet bli längre. Kråksången är att de inte känner till vad den andra väljer så om en erkänner och den andra nekar kommer den som nekar få längst tid i fängelse - även längre tid än om båda nekade. Därför väljer båda att neka för att förlora mindre.

Denna dilemma kan man applicera i politik. Till exempel ses upprustning som ett av fångarnas dilemma - om sovjet rustar upp sig måste USA också rusta upp för att inte förlora - trots att båda skulle vinna på att vara fredliga.

I Ship 2 Gazas fall kommer konvojen vara en provokation som Israel bara måste möta med våld. Det finns inget annat sätt för dem att möta konvojen. Problemet är bara att Ship 2 Gaza känner till detta. Därför vet de om att om de seglar till Israel kommer ännu fler människor säkerligen dödas för politiska poäng. Cynismen är alltså total. 

Så, om Israels motståndare var mer fredliga (till exempel om de inte sköt raketer på Isrealiskt territorium) skulle Israel inte behöva stänga in Gazas invånare. Och då skulle Ship 2 Gaza inte behöva skicka in sina medlemmar i självmordsuppdrag. Därför kan man avsluta diskussionen genom att säga att fredliga lösningar alltid skapar störst möjliga effektivitetsvinst.  

Jag bytte namn på min blogg

Se där - nu har jag bytt namn på min blogg. Nu är jag inte längre en fattig student för jag är numer än examinerad ekonom. Tyvärr är jag fortfarande en arbetssökande ekonom men det får vi ändra på sedan.

Jag vet inte om det blir så många skillnader mellan min nya och gamla blogg. Egentligen skrev jag för att det var skoj men då bloggvärlden började kännas för mycket 2008 slutade jag med det. Men... nu är jag tillbaka.

Jag kommer försöka fokusera på politik och ekonomi (eftersom de mångt och mycket hänger med varandra). Ibland, kanske, ska jag försöka skriva på andra språk enbart för att försöka vidga mina tankars utsträckning.

Hursomhelst, jag hoppas att ni finner glädje i bloggen och att ni fortsätter att besöka den.

RSS 2.0