Typiskt kreationistiskt inlägg

Kreationismen - eller kanske till och med ID-följeskaran - har ju tyvärr hittat till Sverige. Det märktes inte minst av att en skribent i insändarsidan kommenterade evolutionsteorin med all världens osanningar - och önsketänkanden. För det första skrev skribenten att man inte kan finna livets ursprung och orsaken till dess utveckling genom att följa de biologiska bevisen. Istället, menar kreationisten, att man ska försöka finna svaret genom filosofin. Visst låter det vackert, men det är som att bedöma astronomi utifrån kursen redovisning. Det är alltså rätt enkelt att göra som han: man har ett stort antal biologiska bevis - som alla tyder på en gradvis evolution - och blundar för dessa. Då vinner ignoransen - liksom alltid. Men det var inte det enda som denna skribent försökte ljuga med. Istället ansåg han att evolutionsteorin är full av slarvigt hopsatta hypoteser. Hans enda bevis var något som kallades java-man. Liksom att han tydligt visade hur ignorant han var ignorerade han de tusentals fall som visar hur metodiskt evolutionsteoretiker arbetar, för att istället trampa på ett ömt tå. Denna skribent är alltså en typiskt kreationist - osann och fylld av ignorans.

Tentan gick sådär

Som ni läsare vet gjorde jag en tenta idag. Det gick sådär. Jag tror att jag klarade av den, men enbart min snällaste poänguppskattning gör att jag får VG. Därför misstänker jag att detta blir det första G:t under mina ekonomistudier

Jag har inget emot kristna - bara specifikt lögnhalsiga kreaitonister

Som ni säkert märkt i min blogg skriver jag ofta raljant om kreationister. Det beror på att dessa människor går ut med lögner om att evolutionsteorin - och därmed vetenskapen - är falsk och att alla ateister är potensiella nazister. Vanliga kristna har jag däremot inget emot eftersom jag vet att man kan mixa religion med ett vetenskapligt tänkande. Kan Ken Miller kan fler.

Expelled: No Intelligence Allowed (Super Trailer)

Jag ser precis trailen till "Expelled: No Intelligence Allowed" - vars producent var densamme som beskyllde vetenskapen för nazismen - och den är verkligen hemskt underhållande. Inte så att jag tycker om det jag hör, utan att den verkligen ger mig något att reta mig på. Ännu en kreationistisk pajas drar runt med valsen att evolutionsteorin hör hemma i 1800-talet, att den teorin inte har bevis och att vi "darwinister" tror på att livet började utifrån lera och blixtar. Värre sagar har jag läst sedan jag läste bibeln. Därför ska jag se filmen, för att lära mig hur man, utan vare sig bevis eller hederlighet, ljuger sig fram till människors hjärtan.

Jag har en dag kvar till redovisningstentan

Just nu läser jag kursen redovisning. För närvarande iaf, eftersom dess tenta kommer att genomföras imorgon. Jag känner mig halvt säker på den, efter att ha övat som en balettdansös på bokslutsdelen. Min enda känsla avatt snart ha genomfört kursen är att jag vet hur viktig redovisningen är. Det handlar inte om att vilja kunna den enbart för den personliga tillfredsställelsen, det handlar även om att redovisningen är kanske den viktigaste kursen i hela ekonomiprogramet. Om jag inte kan kontera och/eller hantera SPCS - hur ska jag då göra ett bra jobb i framtidens ekonomrelaterade yrkesliv?

ps. För övrigt har jag inte tränat på stockholmskan än =P

Jag skulle vilja lära mig tala stockholmska

Jag köpte Wallenberg-dokumentären eftersom jag ansåg att det var inspirerande att se dessa framgångsrika näringslivtoppar. Om Jakob Wallenberg kan uppnå så många mål kan jag göra ett bättre jobb. Men dokumentären fick mig också att inse hur kul det skulle vara att tala stockholmska, eller möjligtvis rikssvenska. Den dialekten förstår alla och iom det kommer kommunikationen att flyta på. Därför har jag satt upp ett mål att lära mig prata stockholmska alternativt rikssvenska. Frågan är bara hur jag genomför det...

"I love Europe" är värre än 2girls1cup

Ni vet Christer Sjögrens sång "I love Europe" som hjärtslitande nog kom så långt som till finalen i Melodifestivalen? Den kan man hitta via Youtube. Tyvärr är den så dålig att jag inte ens kan titta genom hela filmsnutten utan att stänga av den. Det värsta är att jag har kunnat beskåda hela "2girls1cup" utan att titta bort, så det säger nog väldigt mycket om dansbandssångers kvalitet =P

ps. I "andra chansen" i Kiruna nämnde programledaren Christian Luuk "2girls1cup". Bara omnämnandet fick mig att brista ut i ett riktigt skrattväder. Dock vill jag bara nämna att om du inte har sett "2girls1cup" ska du heller inte se den! - någonsin!


Jag börjar tro på "Flying spaghetti monster"

I mitt förra inlägg beskrev jag hur en kreationistisk wacho beskyller den så kallade Darwinismen för Hitlers massmord. Men det är inte det enda som denna bibelagare säger. Han har nämligen gjort en dokumentär med namnet "expelled - no intelligens allowed" som beskriver hur yttrandefriheten i USA förhindras av den konspiratoriska darwinistiska majoriteten. Så fort som man, enligt Fox News' bibelpastor Bill O'Reilly, ställer kritiska frågor om darwinismen blir man bestraffad med uppsägning och förstörda karriärer. Det är som de säger; att beviset på att denna "teori" förstörs av de "onda" darwinisterna är att inga peer-rewied-artiklar om kreationism och ID dyker upp. Tro det, för dessa ovetenskapliga människor har aldrig någonsin kunnat bevisa sin evolutionskritiska ståndpunkt med vetenskap. De säger i princip, i sin önskan att lära ut kontroversen, att magi är ett alternativ till fysik och att astrologi borde få lika stort röstvärde som astronomi. Ja, man kan lika gärna, som svar på detta, använda det flygande spaghettimonstret för att förklara hur jorden uppstod. Därför är det förträffligt att en sådan film kommer ut - för hur ska man annars träna sitt kritiska tänkande?

ps. Ni får själva googla upp de ord och begrepp som ni inte förstår =P

Darwinismen gav upphov till förintelsen

I USA finns mycket gott. Personligen känner jag ett par amerikanare som verkligen visade sig vara bland de bästa kamrater jag mött. Men det finns även idiotiskt dåliga sidor, och en av dem är kreationisterna som skyller förintelsen på evolutions-teorin. Ett exempel på detta finns här: http://expelledthemovie.com/blog/2007/10/31/darwinism-the-imperialism-of-biology/ (om det är så att ni orkar öppna en länk). Jag tycker att textens patos är så löjligt skrattretande att jag inte ens bemöder mig att läsa det något ingående. Men vill ni få en nära inblick i en hemsk del av amerika är den bifogade länken något för er.

Den sista - och därmed bästa - sommaren

I ett humorprograms om heter Grotesco (jag har ingen tv så jag bryr mig inte om denna mediaform) hittar man en sketch som handlar om en dansk kille som besöker sin "bestefar". Det blir hans bästa sommar - och därmed hans sista. Beskåda den och slipa er danska!

Det oräknerliga har hänt: miniräknaren har försvunnit

Man brukar säga att pennan är mäktigare än svärdet. I kursen redovisning är miniräknaren ännu mäktigare. Det beror på att man i stort sett behöver räknarens snabbräknande minichip för att klura ut alla sifferosande akrobatiska redovisningsövningar. Tyvärr har jag uppmärksammat att min miniräknare - en enkel batteridriven Kjell & Company-kreation- har tröttnat på mig till den graden att den rymt iväg. Sedan senast i torsdas är den på fri ...tangent. Därför tänkte jag ta chansen att köpa en lyxig texas instument-kalkylator - om jag får pengar över efter att polenresan betalas


Att betala för öppna dokument stinker rutten ost

Just nu befinner jag mig i skolan och slipar på min psykologiska c-uppsats. För att finna stoff till detta brukar jag besöka olika databaser. En av dem blev "Journal of Marketing Research" som man, föga förvånande, måste betala för att besöka. När jag, av ren exprimentlusta, såg en länk till en artikel, med titeln "Pay per view" kunde jag inte låta bli att öppna den därför att jag trodde att man skulle få en sedvanlig "uppge ditt visa-nummer för att se filen". Döm till min förvåning öppnades pdf-filen utan problem, vilket kan leda till att jag, eftersom jag befinner mig vid skolans dator, har orsakat en skuld till skolan. Detta gör mig både frustrerad och ilsken eftersom denna sida borde ha visat visa-nummers-listan innan jag besökte sidan. Sånt får inte förekomma!

ps. Nu i efterhand har jag uppmärksammat att skolan, tack vare att dess bibliotek prenumererar på den vetenskapliga tidsskriften, får en gratis-tillgång till sidans virutiella artikelsamling. Det betyder att jag inte längre behöver känna minsta antydan till oro. Därför ska jag ta chansen att med en vässad penna (ett använt tangentbord, med andra ord) meddela till alla skolans marknadsförare att den sidan är tillgänglig för alla som är intresserade.

pps. Priset för en artikel är svindlande. Det kostar 24 dollar att beställa hem en pdf-fil. Dollarraset i all ära - men man får ekonomisk svindel

Att slänga böcker är svårare än att köpa dem

"Kast med liten lagbok" i all ära, men det är väldigt svårt för mig att slänga bort en bok. Det beror på att de smått emotionella och logiska bitarna av mig binder fast boksamlingarna med olösliga knutar. Den emotionella biten av mig säger både "tänk om du kommer läsa den boken" och "tänk vad imponerade dina kamrater blir när de ser den"; medan logiken menar att "du kommer behöva den boken i framtiden". Så vad ska man göra? Jag har vid ett flertal tillfällen rensat bokhyllan från hälften av dess skräp men ändå finns alltför många skrifter kvar för att göra mig tillräckligt mobil för att flytta utan stora bekymmer. Därför ska jag på nåt sätt lösa detta preblematiska ekorr-problem - för literär ekorre, det är vad jag är.

En sekvens som får nackhåren att resa sig

Ni minns vm-94 då det svenska landslaget nådde himmelska framgångar? Det gjordes en krönika samma år som verkar ha kultstatus. Det sägs att ingen krönika, varken före eller efter, har varit så fulländad. Om det är sant vill jag inte säga, men jag vill bifoga den spännande sekvensen när Ravelli räddar rumänens straff. Kan man bli gladare än när man ser glädjeyran efter räddningen?

Ni borde verkligen gå till herrmiddan

Den 2a april kommer en av de största evenemangen (för killar) att gå av stapeln, för då sätts herrmiddan igång. Tillsammans med andra finklädda herrar får man en god mat och en exceptionellt bra spääx (jag har, via herrafton, sätt en försmak av vad som komma skall). Allt är bra med det. Därför ska du också sticka dit!

Jag har bytt program

För en vecka sedan bestämde jag mig; jag skulle läsa IC. Det berodde på att jag alltid velat läsa det programmet. Redan förra året, när jag skulle välja högskoleutbildning, var jag mellan valet och kvalet att välja RC eller IC. IC hade allt jag ville ha, men alla sa att jag borde läsa RC. Därför hoppade jag in i det programmet. Nu, när jag läser redovisning - som är en kurs som till mångt och mycket är, som jag har förstått, en försmak av vad rc-studenter har att vänta sig - har jag insett att det är internationell ekonomi jag vill syssla med. Praktiken, utlandsstudierna och kurspaketet har verkligen gjort valet lättare för mig. Därför är jag lättat att beslutet äntligen är gjort


På torsdag smäller det riktigt mycket

Torsdan den 6e kommer att vara en riktigt upptagen dag. Först och främst ska jag tävla i ekonomi-SM. Det är en tävling för ekonomer där så gott som hela registret i detta akademiska ämne testas. Jag ser verkligen fram emot det - trots att vinstchansen är väldigt liten. Nästa evenemang är Futurum CC:s projekt "Tjejer i näringslivet - självklart!" som startas upp med en riktig bang: symbolen Gudrun Schyman ska föreläsa då. Att tjejer ska få ta plats i näringslivet är inte bra en rättighet - utan en skyldighet - och därför ser jag fram emot att få höra vad denna kvinna har att säga. För att göra det mer spännande ska jag, som skribent i Kåriren, intervjua henne. Det, om något, är något som faktiskt får knäna att skaka i takt med musiken på radion. Men jag ser fram emot chansen att på ett skriftligt sätt förmedla hennes ord till Kårirens läsare så att även de som missar föreläsningen hör talas om vad hon säger.

RSS 2.0