Ens val påverkar inte ödet. De påverkar framtiden

Just nu orsakas min huvudbry av den havsdjupa planchen som jag satte upp på väggen. Den meddelar oss nämligen att det är våra val, och inte tillfälligheterna, som påverkar vårt öde. Detta väckte en stark förundran hos mig, då jag alltid sett den fria viljan och ödet som två helt olika motpoler; som natt och dag som aldrig kan existera samtidigt. Ödet är ju, mig veterligen, ingenting annat än den bok som gudfader har skrivit i sin outgrundlighet. Vad som än händer har det stått skrivet någonstans, och vi kan inte påverka skeendet. Det är som de människor som på allvar hävdar att det var ödet som förde dem till deras mål. Vad man däremot glömmer bort att meddela sig själv är att man faktiskt har stått inför många svåra val under sitt liv, och att det är ens vals konsekvenser som har fört fram en till dagens mål. Den skrivna framtiden kunde absolut inte existera, eftersom livet skulle se annorlunda ut om man en gång hade valt alternativ B istället för A. Och därför anser jag, att planchens text är fel. Det är inte ödet som påverkas av ens val. Det är istället framtiden!

Vaken punkt se skrivs av neddrogade konspiratörer

För ett tag sedan berättade Sydsvenskan om en blogg med adressen www.vaken.se. Enligt den nämnde tidningen var det en sida som, kort sagt, på fullt allvar hävdar att världen styrs av ett fåtal elitisiska skurkbankirer, och att de använder kriget mot terrorismen för att få mer makt. Nyfiken som jag är besökte jag sidan, och upptäckte till min fasa att allt var sant. Alltså att sydsvenskan hade rätt - inte att bloggen förmedlade fakta. Det bästa som fanns att läsa var att pengar inte är något annat än luft som bankirer trycker upp för att skuldsätta oss vanliga människor med. Och Lenin, ska ni veta, skulle inte driva revolutionärerna till makten om inte maffiabankirerna stod bakom honom. Sammanfattningsvis finns det mycket buffel och båg i denna blogg. Men läs den! Hur ska ni annars veta vad hånskratt är för något?


Vissa tjejer är rena kryp

Det här blir ett rätt så personligt inlägg. Jag har nämligen blivit nedtrackad av ett par tjejer som i ren omogenhet skrattat åt mig. Allt började i förra veckan då jag försökte prata med dessa människor (om man ens kan använda den benämningen till dem; personligen anser jag att kryp låter bättre). En av dem skrattade oavbrutet när jag talade. "Det beror bara på skånskan" sa denna f***a. Men det kan det inte vara. Jag vet mycket väl att jag inte har någon skånska i mig. Inte heller har jag ett rent svenskt tal, vilket jag är olyckligt medveten om. Jag vill göra allt för att få det där normala talet [det som gör att jag inte sticker ut], och därför tar det så otroligt hårt när dessa kryp till och med skrattar åt mig i ljusa dan när de (troligtvis) inte ens fått i sig alkohol. Därför är min största önskan att - förutom att jobba upp ett mer normalt tal - dessa tjejer ska veta vad de är: långt mindre värda för mig än de flygor som kretsar kring nötkreaturens avföring.

RSS 2.0