Carl Bildt tar sikte i nya tag

Vår utrikesminister är verkligen mer än den kostymnisse han verkar vara. Här är bildbeviset.


Handelsrätten går rakt in i verkligheten

Jag trodde aldrig att handelsrätten skulle kunna användas i mitt privata liv. Men nu har det verkligen gått så långt att jag till och med ser juridiska problem framför mig när jag läser tidningar. Se bara på situationen när Stieg Larssons testamente blev funnet. Den skrevs för ett par decenier sedan, när han var i samma ålder som mig. Då hade han få ägodelar, och testamenterade bort dessa till (om jag förstod det rätt) ett kommunistförbund i Norrland. Problemet var att testamentet inte var bevittnat, vilket gjorde att det inte var giltigt. Var finner jag då den handelsrättsliga tillämpningen? ÄB 10:3, som handlar om så kallat holografiska testamenten. Dessa gäller bara i tre månader, och därefter förlorar den sin giltighet. Så handelsrätt är inte så dumt, trots allt.

Handelsrätten kräver en hjärntransplantation

Med viss bävan tänker jag på att handelsrättstentan utgår om en vecka. Denna tenta är den mest utmanande som jag har brottats med under min ekonomstudentkarriär. Därför är jag riktigt nervös. Inte blir det bättre av att min studiemotivation är helt bortblåst. Jag har siktat in mig på att ta en välförtjänd studieledighet, och därav har hjärnan tagit ut segern i förskott. Därför finns ingen vilja att plocka upp skolboken. Av den orsaken kan jag behöva en hjärntransplantation.

Men vänta lite nu. Jag vet att jag klarar av det. Det är bara att besöka biblioteket imorn och låna facitboken. På så sätt ser jag hur svaret är uppbyggt, och hittar därmed lösningen på problemet. Ser man det ur ett vidare perspektiv menar jag: eftersom jag ändå fått VG på alla ekonomikurser hittils (!) är det ingen större utmaning att få det här med!

Härskartekniker - en bok att använda sig av

En intressant bok som jag lånar i bibblan är Härskarteknik, som är skriven av Alaine Bergqvist. Den boken belyser problemet med härskartekniker, alltså fula knep för att få mer makt. Dessa knep kan vara att göra andra osynliga, att nedvärdera dem, att skapa stereotyper eller anklaga folk för ovetigga saker, med mera. Oftast vet man inte om att man utövar härskartekniken, eller att man blir utsatt för den. Därför är en sådan bok bra, eftersom man lär sig att bryta invanda mönster och lär sig att utvecklas.

Därför tycker jag om tysta applåder

Genom SFSFUM lärde jag mig att använda de tysta applåderna. Det positiva med dem är att man visar uppskattning utan att det stör omgivningen. Vanliga applåder stör som bekant talaren efter den då måste vänta tills applåderna mattats av.

De tysta applåderna utförs genom att man lyfter händerna till huvudhöjd och vinkar Silvia-aktigt med händerna.

Herre Jösses att man ska betala för att andra laddar ned saker

Jag läste precis i DI.se att en proffessor ville att bredbandanvändandet ska bli avgiftbelagt, då han anser att det är det enda sättet för artister att få ersättning för sina verk, i nedladdningstider som dessa. Men det tycker jag är förkastligt, eftersom jag är en av dem som -principfast - inte laddar ned media. Det betyder att jag måste betala ännu en idiotisk avgift för något som jag inte använder (tv-agift). Skärpning!

Jag är trött på att vara hemma

Efter att ha varit bortrest i nära nog en hel vecka är jag hemkommen med en obehagligt långvarig sjukdom. Den har haft mig i sitt blodiga grepp sedan torsdag kväll, och lovar nästan att hålla mig kvar under ett par dagars tid. Det är frustrerande att vara hemma då man inte orkar någonting. Jag har mycket att göra - men saknar bara orken. Därför ska jag hoppas att jag kureras till imorn så att alla mina saker kan slutgöras.

RSS 2.0