Första maj väckte liberalen i mig - och nu blir det lite grekisk politik

För två dagar sedan var det dags för första maj. Det är inte så att jag firade den dagen för jag hade ju den svåra tentan att göra. Men även om jag skulle slippa min tenta skulle jag inte gå ut för jag vill inte stödja den socialistiska sidan. Istället vill jag att den liberala politiska delen ska kunna samlas och demostrera på sin egna dag: liberalernas dag.

Som ni märker är jag mycket liberal, vilket mina högst borgerliga åsikter borgar för. Det betyder inte att jag ignorerar mäninskors lidande till förmån för dagens räntor, utan att jag anser att en god samhällsstyrning bygger på en ansvarsfull ekonomi och demokratiska rättigheter. Man kan inte bara slänga pengar i sjön som Ohly förespråkar, för då är det inte långt kvar tills denna partiledare förvandlar Sverige till ett Zimbabwe-fall.

Jag, som ekonom, har ju - vilket jag menar - lärt mig hur pengar fungerar (trots att jag inte är helt fullärd). Därför skrattar jag över att vissa krafter inte förstår lika mycket som jag. Ta till exempel rapparen som skrivit sommarhitten "Svenne Banan". Hans kunskaper om finanskrisen liknar ju inget annat än ett skämt. Säger att lågkonjukturen inte är ett problem utan att det är den demokratiska konsumtionen som är problemet. Vad vill han? Bli odemokratisk och skicka "Stasi" och Tjekan/NKVD/KGB på alla som handlar det de behöver?

Summa sumarum kan man säga att den liberala synen ju inte syns lika mycket som det socialistiska synsättet. Det var till exempel bara ett fåtal hjältar som vågade starta motdemostrationer under första maj-tågen. Det är därför som jag kommunicerar fram mina värderingar: inte för att provocera - utan för att tillsammans med andra med liberala värderingar visa att vi är en demokratisk kraft att räkna med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0