Vasaloppet borde förbjudas - folk dör av det

Efter att en 16-årig kille har skadats allvarligt av en fyrverkipjäs frågar sig aftonbladet. se om fyrverkierierna borde förbjudas. Samtidigt används ett boxningsrelaterat dödsfall som ännu ett argument för att proffsboxningsförbjudet ska fortsätta gälla.

Men är det inte ankar-fel som man ser? Bara för att media lyfter fram ett fåtal dödsfall borde det knappast betyda att det är ...farligt. Alkohol dödar som bekant människor och unga människor tar gärna en sup då och då. Betyder det att aftonbladet ska basera ännu en sensationins-nyhet på det? Och, enligt vad en blogg skriver, är risken större att dö av vasaloppsrelaterade problem än boxningsrelaterade sådana. Ska vi svenskar - om logiken "allt dödligt ska förbjudas" gäller - förbjuda Vasaloppet?

Svaret på båda frågorna är "knappast". Vi behöver mer än sensationella nyheter och väldigt hastiga slutsatser för att förbjuda något sådant!

Kommentarer
Postat av: Rob

Egentligen skulle det vara väldigt rationellt, alternativt logiskt, att förbjuda alkohol, och bilar, och fet mat, och socker, och farliga sporter som fotboll och skidåkning, och solning, och flygplan, och tåg, och fälttävlan, och motorcyklar, och bungeejumping, och farliga djur, och simning, och båtar... osv osv...

2008-01-02 @ 20:15:55
URL: http://standardiserad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0