Godtube - en ny konkurrent till Youtube?

SVD rapporterade att Youtube och Wikipedia har fått kristna utmanare: Godtube och Conservapedia. Godtube förbjuder sex och svordomar (tyvärr, Angry Video Game Nerd) men verkar ha funnit sin användarskara i och med att 3 miljoner unika besökare gjorde pilgrimsfärder till sajten. Snabbt som bara den hoppade jag in i sidorna för att upptäcka vad de har att erbjuda.


Conservapedia beskriver att sidan är till för den som är trött på liberalismen, och att den är den mest pålitliga källan av sin sort. Börjar man inte ana ugglor i mossan? Det ser man i deras skriverier om evolutionen och kreationism (värk väl hur lite kritisk information det finns i skrivande stund). Kängeruartikeln är en mer djuplodad exemplar av denna källkritikers fest, i och med att det sägs att kängerun härstammar från - Noahs ark. Samtidigt finns artiklar om Irakkriget, skevheten i Wiki, homosexualitet, liberalism, konservatism, W. Bush, ateism, och den globala uppvärmningen, för att nämna några.


Och i Godtube fann jag klassiker som "Letter from hell" (som handlar om en kille som hamnade i helvetet på grund av att hans kompis inte talade om Jesus), The Bible Explained to Muslims in English (en tredelad serie som förklarar varför bibeln är sannare än koranen) och 8 Reasons I Don't Share My Faith.


Ha det så skoj med den annorlunda mediastormen. Det tog lång tid för mig att finna alla dessa länkar. Själv planerar jag att inte besöka dessa sidor igen...


-----------------------------------------------
PS. Kan inte någon logga in i conservapedia och berätta om Sveriges tusenåriga historia FÖRE andra världskriget (eftersom det är det enda som sägs i historian).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0